Yazarların garip takıntıları

Şubat 29, 2012

Yazarların garip takıntıları

Flavorwire.com sitesi, yazarların garip takıntılarını su yüzüne çıkarıyor. Kimi video oyunlarına düşkünken kimi de step dansı yapmaya bayılıyormuş.

İşte yazarlar ve onların garip takıntıları:

Martin Amis – Video oyunları

Amis, video oyunlarını 1982 yılında yazdığı Invasion of the Space Invaders: An Addict’s Guide to Battle Tactics, Big Scores and the Best Machines kitabına ismini verecek kadar sevmiş gibi görüyor. Yazar, kitabının önsözünde video oyunları için, “Uğraştığımız şey, global bir bağımlılık” diyor.

Tom McCarthy – Tenten

Tenten hayranı olan yazar, Tintin and the Secret of Literaure (Tenten ve Edebiyatın Sırrı) adlı bir kitap bile yazmış. Yazar, Steven Spielberg’ün yönetmenliğini yaptığı The Adventures of Tintin (Tenten’in Maceraları) filmini ise hiç sevmiyormuş.

Henry Miller – Ufolar

Henry Miller’ın garip takıntısı, diğerlerinden biraz farklı. ABD’li yazarın biyografisini yazan Mary V. Dearborn’un dediğine göre yazar, uzaylılara ve onların dünyayı istila edeceklerine inanıyormuş.

Lev Grossman – Samuel Beckett

Grossman’ın herhangi bir eserini okuyan, yazarın ne tür kitaplar okumayı sevdiğini, özellikle de Samuel Beckett hayranlığını kolaylıkla anlayabilir. Gençliğinde Godot’u Beklerken’i izledikten sonra yazara hayran olan Grossman, “Sadece Beckett’in çalışmalarına değil, onun tüm hayatına hayran kaldım. Deidre Bair’in kaleme aldığı Beckett biyografisini buldum ve 4 sene boyunca durmadan okudum. Kitabı her bitirdiğimde başa dönüp, tekrar okuyordum” diyor.

Truman Capote – Step dansı

“Sanat yüzünden mi bilmiyorum ama içimde her zaman sahne tutkusu vardı ve step dansıçısı olmayı her şeyden çok istiyordum” diyen yazar, gençliğinde başarılı bir dansçıymış. Capote, Paris Review gazetesine verdiği röportajda step dansına olan düşkünlüğünü şu sözlerle anlatmış: “Eskiden o kadar çok fazla pratik yapardım. Evdeki herkes beni öldürmek istiyordu.”

Flannery O’Connor – Kuşlar

O’Connor’ın tavuskuşları olduğu herkes tarafından bilinirmiş. Tüm kuş türlerine düşkün olan yazar, tavuğuna geri geri yürümeyi öğretmiş.

Victor Hugo – Drawing

Çizim yapmaya sıradan bir hobi olarak başlayan Hugo için çizmek, çok önemliymiş. Yaşamı boyunca 4000’den fazla çizim yapmış olan yazar için çizmek, yazıyı bıraktıkdan sonra daha çok önem kazanmış.

Kaynak: sabitfikir.com (29 Şubat 2012)

Paylaş:

Yorum yapın