Pera Müzesi’nin dijital hazine sandığı açıldı

Şubat 1, 2021

Pera Müzesi’nin dijital hazine sandığı açıldı

Pera Müzesi, web sitesinin tasarımını ve içeriklerini baştan aşağı yeniledi. Müzenin yeni dijital hazine sandığı, güncel içerikleri, 3B çevrimiçi sergileri, film programlarından öğrenme atölyelerine sayısız etkinliği bütüncül bir bakışla ve yepyeni bir akışla biraraya getirirken, daha zengin, daha pratik ve daha hızlı bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

Pera Müzesi web sitesi www.peramuzesi.org.tr 2021’le birlikte a’dan z’ye yenilendi. Yeni site, pandeminin etkisiyle katlanarak artan çevrimiçi ziyaretçi profiline, daha fazla sayıda içeriği daha kolay erişilebilen, dinamik  bir tasarımla sunuyor. Üç boyutlu sergi ziyareti, dijital sergiler, koleksiyonların farklı yönleriyle sunumu gibi, pandemi döneminin ihtiyaçlarına yanıt üreten çözümlerle, yeni sitenin Pera Müzesi’ni dijital alanda daha güçlü ve doyurucu bir şekilde temsil etmesi hedefleniyor.

Oturduğun yerde keşfet!

Yeni sitede 7’den fazla başlık altında 3 bin sayfayı aşkın içerik yer alıyor. Sitenin en sık ziyaret edilen bölümlerinden Ajanda ve Pera Öğrenme yepyeni bir akışla ele alınırken, Sanat başlığı altında güncel ve gelecek sergiler, koleksiyonlar, dijital sergiler ile 2005’ten bugüne müzede açılan tüm sergilere yer verildi. Koleksiyonlardan ilhamla hazırlanan video yerleştirmeleri ve performansları biraraya getiren Projeler de yine bu başlık altında izlenebiliyor.

Sitenin en çarpıcı yeniliklerinden biri de Keşfet! adlı bölüm. Bu bölüm, müzede yer alan sergiler, koleksiyonlar ve etkinlikler ekseninde, bunlardan çok daha fazlasını sunan geniş bir içerik yelpazesini yansıtıyor. De Chrico’nun ilk metafizik resminden “Muğlak Standartlar Enstitüsü”ne, Picasso’nun 17 kelimeden oluşan tam adından Frida Kahlo’nun hasta yatağında yaptığı eserlere, İstanbul’un deniz hamamlarından Derek Jarman’ın “mavi bir dokuyu düşleyen” son filmine, sayısız bilgi ve metin, gerçekten de keşfedilmeyi bekliyor. 

Pera Müzesi web sitesinin yeni tasarımına önceki sitenin detaylı analizi kaynaklık etti. Sürekli ziyaretçilerin son 5 yıla ait davranış şekilleri ve alışkanlıkları göz önüne alınırken, yeni ziyaretçilerin site içi hareketleri ve ihtiyaçları da yeni tasarıma ışık tuttu. Siteye yeni metinler eklemenin yanı sıra var olan tüm metinler yeniden hazırlandı, içerikler arasındaki karşılıklı ilişkiler ve bağlantılar güçlendirildi.

edebiyathaber.net (1 Şubat 2021)

Paylaş:

Yorum yapın