“Kördüğüm Evrim Ağacı” biyolojideki en büyük hikâyelerden birini ele alıyor

Mart 19, 2021

“Kördüğüm Evrim Ağacı” biyolojideki en büyük hikâyelerden birini ele alıyor

David Quammen’ın yazdığı, Kördüğüm Evrim Ağacı kitabı Akım Emre Pilgir çevirisiyle Tellekt Yayınları’ndan yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

İnsan birey nedir? Bizler neyiz? Bu keşifler insanın kimliğine, bireyselliğine ve tarihine dair ne gibi etkiler taşıyor? Canlılar arası evrimsel bağlantıların atalarından kalma doğası ve her bir organizmanın iç içe geçme derecesine ışık tutan Kördüğüm Evrim Ağacı biyolojideki en büyük hikâyelerden birini ele alıyor. 

Canlı organizmalarda bulunan protein moleküllerindeki çeşitliliğe bakarak yaşamın derin tarihini okuyabilir miyiz? 

David Quammen, moleküler filogenetikteki son keşiflerin evrim anlayışımızı ve yaşamı nasıl değiştirebildiğini, insan sağlığı ve insan doğası için ne tür çıkarımları olabileceğini bilim tarihinde iz bırakan araştırmacıların yaşamları üzerinden anlatıyor: arkeleri keşfeden Carl Woese, endosimbiyotik teorinin mimarı Lynn Margulis, yatay gen transferinin şaşırtıcı sonuçlarını ortaya koyan Tsutomu Watanabe ve diğerleri… 

DAVID QUAMMEN, 1948’de Ohio’da doğdu. Yale ve Oxford üniversitelerinde eğitim aldı. Outside, National GeographicThe New York Times Book ReviewThe New YorkerHarper’s, The Atlantic gibi dergilerde bilim, doğa ve seyahat yazıları yazan Quammen’in 15 kitabı arasında The Song of the Dodo (Dodo’nun Şarkısı), The Reluctant Mr. Darwin (Bay Darwin’in Tereddüdü) ve Spillover (Taşma) bulunuyor.

AKIN EMRE PİLGİR, 1987’de Denizli’de doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde doktora eğitimine devam eden Pilgir, serbest tercüman olarak çalışıyor. Zygmunt Bauman kitaplarının yanı sıra Paul D’Amato, Nicholas Whapshott, Peter Frase, Immanuel Ness, Charlie English, James C. Scott gibi yazarların kitaplarını Türkçeye çevirdi

edebiyathaber.net (19 Mart 2021)

Paylaş:

Yorum yapın