İzafi Edebiyat Dergisi’nin beşinci sayısı raflarda

Nisan 10, 2012

İzafi Edebiyat Dergisi’nin beşinci sayısı raflarda

Birinci yaşını kutlama yolunda hızlı bir şekilde ilerleyen İzafi Edebiyat Dergisi’nin beşinci sayısı “Edebiyat ve İdeoloji’ konulu soruşturmayla çıktı.
 
İzafi Dergisi Nisan-Mayıs sayısında bir yenilik yaparak Kürtçe öykü ve şiire yer verdi. 
Madde ve Kara şiir kitabı; Resul ve Gecedegiden Romanlarının ardından Oyunbozan Romanı’nı yayınlamaya hazırlanan Hüseyin Kıran, yeni romanını bir bölümünü İzafi Dergisi’nin yeni sayısında yayınladı.
 
İzafi’nin besinci sayısının şairlerini; Cemil Kavis, Kadire Yanaç, Baran Çaçan, Nebiye Arı, Ümit Erdem, Abdullah Şevki,Mustafa Orman  oluşturuyor.
 
Geniş öykü kadrosuyla okuyucunun karşısına çıkan İzafi; Engin Barış Kalkan, Reyhan Yıldırım, Doğukan İşler, Müzeyyen Çelik, Fuat Sevimay, Onur Selamet, Yeliz Şenay, Ayşe Bağcıvan, Fusun Çetinel, Emre Bahadır Küçükkalay’a yer verdi.
 
Edebiyat ve İdeoloji
Beşinci sayıda Edebiyat ve İdeoloji konusunu soruşturan İzafi Dergisi’ne Ayhan Geçgin,  Radikal Gazetesi’ndeki köşe yazılarıyla tanıdığımız Ali Topuz, Milat Gazetesi Köşe Yazarı Ümit Aktaş, Kadir Has Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Clıfford Werner Endres ve İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durali Yılmaz “Edebiyat ve İdeoloji” soruşturmasında yöneltilen sorulara cevap verdiler. 
 
Sultan Komut, Ressam Ayla Aksoyoğlu yaptığı söyleşi ile hem sanatçının hayatındaki dönemeçler konuşuldu, hem de soruşturma konusuyla ilgili önemli noktalara vurguda bulunuldu. 
 
Edebiyatın her türüne yer vermeye özen gösteren İzafi, bu sayısında iki denemeyi okuyucuyla buluşturdu. Haluk Kalafat; İyi İle Kötünün Yüzü, Mehmet Ata Arslan; Sanat Üzerine isimli yazılar kaleme aldılar.
 
Jack London’dan Yazar Adaylarına Öğütler yazısını Didem Çelik Yılmaz, İzafi’nin Nisan-Mayıs sayısı okurları için çevirdi. 
 
Nazlı Nurlan Kaya, “Halil’i Vurmak” romanının öyküsünü kaleme aldı.  
 
Sultan Komut, Usta Yazar Yaşar Kemal’in ‘Bu Bir Çağrıdır’ adlı kitabını, ‘Bu Bir Kitap Eleştirisi Değildir! Bu Bir Çağrıdır’ başlığıyla; Mustafa Orman Sema Kaygusuzun son kitabı ‘Karaduygun’u ‘ Hiç Kimse Başkasını Kendinde Duymuyor Değil mi Birhan?’ başlığıyla;  Orçun Üçer ise Sezer Duru’nun Likya’ya Mektuplar’ adlı kitabı “Sen Likya Kraliçesisin” başlığıyla ele aldı.   
 
edebiyathaber.net (10 Nisan 2012)
 

Paylaş:

Yorum yapın