SALT’ta 58. Kütüphane Haftası etkinlikleri 28 Mart’ta başlıyor

Mart 26, 2022

SALT’ta 58. Kütüphane Haftası etkinlikleri 28 Mart’ta başlıyor

SALT, 58. Kütüphane Haftası kapsamında 28 Mart ile 1 Nisan tarihleri arasında çevrimiçi bir program düzenliyor. 

58. Kütüphane Haftası kapsamında, SALT 28 Mart ile 1 Nisan tarihleri arasında çevrimiçi bir program düzenliyor. 30 Mart Çarşamba günü Goethe-Institut İstanbul, Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul şubesi, Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi ve MEF Üniversitesi Kütüphanesi iş birliğiyle gerçekleştirilecek ilk programda, IFLA (Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kurumları) Başkanı Barbara Lison Sürdürülebilirlik ve Kütüphaneler adlı bir söyleşi gerçekleştirilecek. 31 Mart Perşembe günü ise, Goethe-Institut İstanbul Kütüphane ve Bilgi Hizmetleri Yöneticisi Sanem Yardımcı ve SALT Araştırma Kütüphane ve Arşiv Yönetmeni Sezin Romi ile çevrimiçi bir söyleşi düzenlenecek. 

SALT’ta Araştıranlar 

SALT Araştırma kullanıcılarının kütüphane koleksiyonundan seçtiği çeşitli yayınlar SALT Online sosyal medya kanallarından (FacebookTwitter ve Instagram) paylaşılacak. Öğrenci, akademisyen ve araştırmacılar başta olmak üzere yılda ortalama 47 bin kişinin yararlandığı SALT Araştırma’nın 100 bini aşkın yayın koleksiyonundan yararlanan araştırmacıların yaptığı yayın seçkileri 58. Kütüphane Haftası’ndan itibaren SALT Online sosyal medya kanallarında paylaşılacak.

Söyleşi: Barbara Lison ve Tuba Akbaytürk Çanak

Sürdürülebilirlik ve Kütüphaneler

30 Mart Çarşamba, 11.00

Çevrimiçi 

IFLA (Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kurumları) Başkanı Barbara Lison’ın Koç Üniversitesi Kütüphane Direktörü Tuba Akbaytürk Çanak moderatörlüğünde gerçekleştireceği söyleşide sürdürülebilirlik kavramı kütüphaneler odağında tartışılacak. Goethe-Institut İstanbul, Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi ve SALT iş birliğiyle düzenlenen programda, çevresel, ekonomik ve sosyal koşulların “sürdürülebilirlik” kavramına etki ettiği günümüzde kütüphanelerin kritik rolü değerlendirilecek. 

Çevrimiçi gerçekleştirilecek programın dili İngilizcedir ve Türkçeye simultane çeviri yapılacaktır. Söyleşi Goethe-Institut YouTube kanalından Türkçe ve İngilizce dillerinde canlı yayınlanacaktır. 

Barbara Lison 2021 yılından bu yana IFLA (Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kurumları) başkanı olarak görev yapıyor. Almanya’nın en büyük kent kütüphanelerinden biri olan Bremen Kent Kütüphanesi’nin direktörü. Eğitimini Slav Çalışmaları, Tarih ve Eğitsel Kuramlar alanlarında tamamladı. Yerel ve uluslararası ölçekte kütüphanecilik alanında çalışmalar yürüten Lison’ın, kütüphane yönetimi, inovasyon, değişim yönetimi ve insan kaynakları yönetimi alanlarında uzmanlığı bulunuyor.


 Tuba Akbaytürk Çanak 
2011’den bu yana Koç Üniversitesi Kütüphane direktörü olarak görev yapıyor. Uzun yıllar Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu için gönüllü olarak çalışmıştır. 2016-2018 yılları arasında aynı kurumun konsorsiyum başkanlığını yapmıştır. Koleksiyon geliştirme, kütüphane otomasyonu, e-kaynak yönetimi, kaynak paylaşımı, akademik iletişim çalıştığı alanlardan sadece bazılarıdır. “IFLA Doküman Sağlama ve Kaynak Paylaşımı Daimi Komitesi” üyesidir.

Söyleşi: Sanem Yardımcı ve Sezin Romi

Buluşma Mekânı Olarak Kütüphane 

31 Mart Perşembe, 19.00

Çevrimiçi 

Goethe-Institut İstanbul Kütüphane ve Bilgi Hizmetleri Yöneticisi Sanem Yardımcı ile SALT Araştırma Kütüphane ve Arşiv Yönetmeni Sezin Romi kamusal bir mekân olarak kütüphaneleri ve sunduğu hizmetleri irdeleyecek. Zoom üzerinden gerçekleştirilecek olan söyleşiye katılım için aşağıdaki bağlantı üzerinden kayıt yaptırılması gerekmektedir.  

Kayıt için tıklayın.

edebiyathaber.net (25 Mart 2022)

Paylaş:

Yorum yapın