2022 Turgut Özakman İlk Roman Yarışması sonuçlandı

Kasım 30, 2022

2022 Turgut Özakman İlk Roman Yarışması sonuçlandı

Bilgi Yayınevi tarafından düzenlenen 2022 Turgut Özakman İlk Roman Yarışması sonuçlandı.

Yarışmaya, 94 yazar ilk romanlarıyla katıldı. Çimen Günay-Erkol, Hidayet Karakuş, Şule Tüzül, Hürer Ebeoğlu ve Mesut Örs’ten oluşan seçici kurulun değerlendirmeleri sonucunda birinciliğe Devridaim isimli dosyasıyla Ezgi Tanergeç değer görüldü.

EZGİ TANERGEÇ


1980 yılında İzmir’de doğdu. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nü bitirdi. Öğrencilik yıllarından itibaren çalışma hayatına dahil oldu. NTV İzmir büroda stajyerlik yaparak yayın dünyasına adım attı. Mezuniyetinin ardından İstanbul’a yerleşti. On üç yıl İstanbul’da yaşadı. Bu sürede çeşitli televizyon kanallarında çalıştı, fotoğrafçılık yaptı.  Medyadaki deneyimlerini daha sonra çeşitli kurumlarda basın danışmanlığı yaparak değerlendirdi. 2016 yılında İzmir’e geri döndü.
İlkokul yıllarında kompozisyon yarışmalarında aldığı ödüllerle artan yazma isteği, ortaokul ve lisede yazdığı hikâye ve denemelerle hobiye dönüştü. Medyada ve basın danışmanı olarak görev yaptığı yıllarda; haberler, basın bültenleri, tanıtım yazıları, web sitesi içerikleri, röportajlar gibi metinler hayatında büyük bir yer tutarken; sektör değiştirince oluşan boşluğu doldurmak için yeniden hobi olarak yazmaya başladı. “Deli Sabri” adlı uzun metraj bir film senaryosu bulunuyor. İlk romanı “Devridaim”i 2020’de yazmaya başladı, 2022’de tamamladı.
Piyano çalmayı, tüplü dalışı ve fotoğraf çekmeyi seviyor. Kendine ait Pilates Medica adlı bir işyeri ve Rüzgâr adında bir oğlu var.

edebiyathaber.net (30 Kasım 2022)

Paylaş:

Yorum yapın