14. Eğitimde Edebiyat Seminerleri 10 Nisan’da

Mart 6, 2021

14. Eğitimde Edebiyat Seminerleri 10 Nisan’da

Günışığı Kitaplığı’nın her branştan ve düzeyden öğretmenler, kütüphaneciler ve eğitim yöneticileri için düzenlediği 14. Eğitimde Edebiyat Semineri, 10 Nisan Cumartesi günü. FMV Işık Okulları’nın desteğiyle düzenlenen seminer, bu yıl çevrimiçi gerçekleşecek. Edebiyat yayıncılığında 25. yılını kutlayan yayınevinin gelenekselleşen seminerinde Türkiye’nin dört bir yanındaki eğitimciler, öğrencileri edebiyatla buluşturmanın yeni yollarını keşfetmek için bir araya gelecek.

Çağdaş edebiyatımızın usta romancılarından Buket Uzuner, 14. Eğitimde Edebiyat Semineri’nin kapanış konuşmasını yapacak. Bilim ve edebiyatı ustaca harmanladığı kurgularıyla çok sevilen yazar, ödüllerle taçlanmış edebiyat yolculuğunun izdüşümlerini eğitimcilerle paylaşacak. Günümüzün en önemli şairlerinden Gonca Özmen, dilin estetik olanaklarıyla düşüncenin felsefi yapısının harmanlanmasıyla oluşan şiir bilincini irdeleyecek.

2010 Mehmet Fuat Yayıncılık Ödülü’yle taçlanan Köprü Kitaplar’ın iki yeni yazarı Murat Yalçın ve Berna Durmaz, editör Müren Beykan’ın sorularını yanıtlayacak. Edebiyatımızın iki ödüllü öykücüsü, çocukluk ve gençlikte kitaplarla yakınlaşmayı sağlayan, edebiyat sevgisi yaratan deneyimleri, yaklaşımları üzerine söyleşecekler.

Milyonlarca çocuğa matematik ve coğrafyayı sevdiren Kraliçeyi Kurtarmak ve Haritada Kaybolmak kitaplarının yazarı, Kanadalı akademisyen Vladimir Tumanov, eğitimle edebiyat arasında kurduğu güçlü zihinsel bağları ve yazarlık deneyiminden biriktirdiklerini aktaracak. Çocuk ve gençlik edebiyatımıza özgün bir koleksiyon kazandıran İrem Uşar, çocukların gerçeklik algısında edebiyatın payını düşündürecek, doğayla uyum içinde yaşayabilmenin sihrini duyumsatacak.

Ülkemizin değerli eğitim uzmanlarından, MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan,“yeni normal”in yarattığı değişimi, fırsatları ve işbirliği olanaklarını meslektaşlarıyla paylaşacak.

Sanatçı, eğitmen, danışman Müjgan Özçay, engin birikimi ve entelektüel yorumuyla eğitimcilere yaratıcı okuma uygulamalarına ilişkin pratik ipuçları gösterecek. Burdur, Selçuk ve İstanbul’daki okullardan dört öğretmen, öğrencileriyle gerçekleştirdikleri yaratıcı uygulamalarını meslektaşlarına aktaracak, yeni ve etkili yollar örnekleyecekler.

Seminer Programı:

PROGRAM    |    10 Nisan 2021 Cumartesi

11.00   Açılış

11.15   Prof. Dr. MUSTAFA ÖZCAN  “Yeni Normal”in Yarattığı Eğitim Fırsatları  

11.35   Uygulama – Umut Sokağı Çocukları, Uzak mı Yakın mı?, OSMAN YETKİN ÖZKAN

11.55   İREM UŞAR  Gerçekliği Anlamlandıran Bir Fener: Çocuk Edebiyatı  

12.15   Uygulama – Şairler Arası Gece Uçuşları, ÖZGE MEMİŞ

12.35   GONCA ÖZMEN  Şiir Bilinci: Şiir, Dil ve Düşünce İlişkisi  

12.55   Uygulama – Belleğimizin İzinde Oralı Olmamak, AYŞE YAZAR

13.15   SÖYLEŞİ  –  Edebiyatla Köprüler Kurmak

            BERNA DURMAZ, MURAT YALÇIN, MÜREN BEYKAN 

14.00   Öğle molası

14.40   Uygulama – Uçan Kız Volante ile Hayal Dünyasında, GÜLCE KARABAŞ

15.00   VLADIMIR TUMANOV   Matematik, Coğrafya, Tarih… Zoru Sevdirmek Mümkün!     

15.20   MÜJGAN ÖZÇAY   gunisigiYOU.com ile Yaratıcı Okuma Uygulamaları   

15.40   BUKET UZUNER   Kapanış Konuşması

edebiyathaber.net (6 Nisan 2021)

Paylaş:

Yorum yapın